FAQ

Najčešće postavljana pitanja.

Tretmani trajne šminke namjenjeni su svima koji žele istaknuti i poduprijeti svoju ljepotu te ispraviti nesavršenosti i asimetriju na licu.

Željeno područje gdje će se trajna šminka aplicirati najprije se dezinficira i nakon toga se nanosi anestetik u kremi ili gelu koji djeluje 10-tak minuta.

Nakon djelovanja anestetika posebnim se olovkama iscrtava željena forma obrva, usana ili linija na kapcima i nakon iscrtane željene forme i odabranoga pigmenta koji će se aplicirati kreće se sa radom tijekom kojeg se kontinuirano nanosi anestetik koji sprečava neugodu i oticanje. Nakon tretmana tretirano područje ponovo se dezinficira i nanosi se antibiotik u kremi.

Trajanje tretmana je odprilike 2 i pol sata za obrve i usne dok je za kapke potrebno oko 1 sat i pol uključujući pripremu i iscrtavanje.

Kompletna izrada uljučuje 2 dodatne korekcije jer se nikada ne zna kako će koža primiti pigment koji treba biti istog intenziteta i kompaktnosti. Preporučeni razmak između tretmana je 3-4 tjedna.

Tretman nije bolan jer se koriste anestetici u gelu i kremi koji djeluju lokalno i sprećavaju oticanje i omogućavaju rad bez boli i nelagode.

Nakon tretmana potrebno je tretirano područje mazati antibiotikom u kremi 2-3 dana za redom 2 puta na dan.

Nakon tretmana ne smije se izlagadi suncu i namakati tretirano područje dok god se ono samo ne epitelizira odnosno dok se mikro krastica ne isperuta.

Trajna šminka obrva traje od 1-2 godine, usana 2 i pol – 5 godina, eyelinera 2 i pol -5 godina. Ona postepeno ravnomjerno blijedi i gubi intenzitet tako da refreš ovisi o osobi u kojoj fazi će odlučiti da ponovi postupak.

Cijena refreša ovisi u kojoj fazi osoba dodje da ponovi postupak i koliko je pigment još vidljiv. Može iznositi trećinu ili polovinu pune cijene. Osim ako je pigment skroz izblijedio tada se plaća puna cijena jer se ponavlja kompletan postupak.

Razlikuje se u tome što se Long Time Liner metodom implatiranje pigmenta radi veoma precizno sa jednom ultra tankom akupunkturnom iglom aparativno što daje finoću i sofisticiranost samoj izradi i ide veoma plitko u drugi sloj kože, dok ostale metode trajne šminke koriste više igala i pigment u tom slučaju ide dublje pod kožu gdje se tada stvara razlijevanje boje što se na koži lica veoma vidi, linije su grube i izgledaju kao da su rađene flomasterom i izgledaju kao tatoo. Long Time Liner conture Make Up metoda izvodi se duže od ostalih metoda iz razloga preciznosti i filigranskog rada.

Long Time Liner Conture Make Up spada u elitnu i profesionalnu metodu mikropigmentacije što dokazuju mnogobrojne nagrade tijekom 25 godina njihova postojanja.

Educiranje za Long Time Liner metodu i dobivanje licence za rad koju je potrebno svake godine obnavljati ako se želi biti Elite Linergista veoma je skupo. Aparat koji je patentiran i pigmenti koji se koriste gotovo su 3 puta skuplji od svega ostalog što se nudi na tržištu. Vrijeme izrade zbog finog preciznog rada duže traje u odnosu na ostale metode.

Zato što su radovi uspoređujući s ostalim metodama profinjeniji, precizniji, pigmenti koji se koriste su puderastiji i stapaju se s tenom osobe. Trajna šminka izradjena s Long Time Liner Conture Make Up metodom podupire, naglašava i konturira sve potrebno na licu, a da pritom netko tko ne zna da imate na licu trajnu šminku ne bi zamjetio. Dok ostale metode se vide na licu i izgledaju neprirodno, grubo i prenaglašeno što nije preporuka za trajnu šminku.

Long Time Liner pigmenti su mineralnog i organskog podrijetla, proizvedeni su u njemačkim laboratorijima i podliježu najstrožim zakonodavnim propisima EU. Pigmenti su visoko sigurni za ljudsko zdravlje, te se s kožom stapaju veoma prirodno, puderasto i ne izazivaju alergijske reakcije.

Long Time Liner Conture Make Up metoda je aparativna metoda koja putem ultra tanke akupunkturne igle inplatira pigment pod kožu i radi fine dlačice na koži koje imitiraju prirodnu obrvu i spada pod elitnu i skuplju metodu na polju permanentnog make up-a, dok Japanska metoda se radi manualno s nožićem koji ima oštrice kao skalpel i na taj način radi ragade na koži nakon čega se premazuje pigment koji putem nareckanih ragada ulazi pod kožu i dlačice utisnute na taj način daju formu obrve. Japanska metoda spada u jeftinu permanentnu tehniku gdje je izrada brža ali i sami radovi puno brže blijede.