angelore salon - rijeka

Piše: Iva Novak | Foto: Matija Djanešić/Hanza Media Objavljeno: 17. studeni 2020.

COOL MJESTO

Luksuzna beauty oaza na riječkom Zametu:
Certificirani edukativni centar Angelore u Rijeci

Ugodan, udoban, funkcionalan i lijepo uređen salon, u kojem se i klijenti osjećati dobro
Ovaj tjedan posjetili smo zanimljivo uređen beauty centar Angelore na riječkom Zametu. Riječ je o certificiranom edukativnom centru te ekskluzivnom uvozniku i distributeru njemačkog brenda za mikropigmentaciju Long Time Liner. U salonu površine 55 četvornih metara vrše se usluge trajne šminke i edukacije za mikropigmentaciju.

Preuređenje prostora

Vlasnica salona Lorena Rušin govori nam na početku razgovora da je preuređenje prostora salona radila dizajnerica Iva Hirtz vlasnica Studia Divinitus.

Prostor se nalazi u prizemlju privatne kuće koji se do preuređenja koristio kao stan. Bila je potrebna potpuna adaptacija prostora; srušeni su svi pregradni zidovi, kupaonica i kuhinja su ovdje ‘poništene’, WC je izmješten na drugi kraj, tako da je bilo puno promjena na samim instalacijama, plan rasvjete je kompletno promijenjen, kao i klimatizacija, ugrađeno je podno grijanje. Dakle, kompletno sve smo raskopali – priča dizajnerica Iva Hirtz, a vlasnica Lorena Brekalo dodaje da su njezine želje bile da se napravi salon koji je potpuno po njenom guštu i u kojem će se ona i njezine klijentice osjećati ugodno.

Salon će biti luksuzno uređen i imati maksimalno iskorišten prostor koji ostavlja dojam ozbiljnosti, ali i bezbrižnosti – tumači vlasnica, a dizajnerica ističe da je njezin fokus bio prvenstveno na funkcionalnosti prostora i zadovoljavanju svih mogućih verzija rada kroz neko duže vrijeme, kako je vlasnica tada predviđala.

Željela sam u konačnici dobiti ugodan, udoban, funkcionalan i lijepo uređen salon, u kojem će se i klijenti osjećati dobro

Klizna Vrata

Salon se sastoji od dvije glavne prostorije. Prva je ona u kojoj su recepcija i prostor za čekanje, jedno radno mjesto te kutak koji se koristi kao pozadina za fotografiranje. Druga prostorija je iza ove, odvojena zidom recepcije i kliznim vratima koja ulaze u taj zid. Ona je veća, s tri stalno postavljena radna mjesta te se tu održavaju i edukacije. Osim tri radne jedinice koje zauzimaju veći dio prostora, tu su veliki TV na pomičnom staklu i ostali rekviziti za edukaciju trajne šminke, mini kuhinja za kavu/čaj, odnosno radna ploha sa sudoperom i prostor za odlaganje.

Ogledala na zidu imaju i funkcionalnu ulogu, ne samo estetsku. Iz ove prostorije izlazi se na terasu, na kojoj su fotelje i stolić za odmor za sunčane dane. No, budući da je na dan fotografiranja neumorno pljuštala kiša, ostali smo bez kavice na suncu. Nadalje, na samom ulazu je mini pretprostor s vješalicama za kapute na lijevoj strani i WC-om na desnoj strani.

Previous slide
Next slide
Cijeli članak pročitajte u Jutarnjem Listu
Angelore Salon - Zagreb